Tuesday, 5 June 2018

Selamat Tinggal Masalah KeputihanKu

Assalamualaikum.. 
Selamat petang semua!! πŸ˜„πŸ˜„
Nama diberi Roshidah Bt Yusoff
Umuq 33 Thn
Dah berkahwin,, anak sorang.. 
Asal Baling, Dok Pdg Serai, Kerja Bandar Perda.. 
Kerja dalam bidang Bakery..Buat hiasan kek..
Hari ni turn shidah buat sharing.. 😊


Cerita ni berlaku 6 tahun yang lepas.. 
Masa tu shidah ada masalah keputihan yang sangatt teruk.. 
Sapa yang pernah rasa tau la cam na kan?? πŸ˜†πŸ˜†
Nak jalani kehidupan seharian ni mmg tak selesa..
Sat2 rasa gatal.. 
Dah gatal mestilah nak garu kan, haa pedih pulak.. 
Camni lah keadaannya.. 
Masa tu tak kawin lagi.. 
Shidah pernah pi ambik ubat kat klinik kesihatan depa bagi ubat untuk sumbat..Brpa kali dok ulang pi.. pastu kawan habaq ada ubat untuk bagi lega ada juai kat farmasi.. Shidah pi beli ubat kat farmasi...Yang ni ubat makan.. 
Harga dia sebiji pun mak aii mahai sungguhla.. 
Main ngan nak bagi lega ni shidah pi beli jugakla telan.. 
Pun tak lega jugak.. 😫😫
Memang buntu jugakla masa tu.. 
Masa raya thn bila tu tak igt dahπŸ˜†πŸ˜†jumpa sepupu,sembang2 ngan dia dia dok habaq bitamin shaklee..
Untuk masalah keputihan pun ada.. Nama dia ALFALFA.. πŸ˜†
Shidah dgaq2 camtu terus beli ALFALFA dengan dia.. Niat mmg nak bg lega.. 😊
Makan sampai habis sebotoi.. 
Pastu beli ngan kawan plak sebab sepupu tu dok jauh..πŸ˜†
Daripada tak jadi ahli shidah terus join ahli sbb nak beli dengan harga murah.. πŸ˜†
Lama2 shidah makan baru perasan xda gatal2 dah.. Keputihan yang kluaq pun tak teruk macam mula2 dulu.. 
Rasa bersyukur sangat pada masa tu.. 
Pastu baru sedaq.. Rupa2nya ALFALFA lah asbab keputihan ni lega.. 
Sejak hari tu shidah selalulah berkongsi tentang kebaikan ALFALFA ni kat adik beradik, kawan2& jiran.. 
Sehingga dah kawin,masa berpangtang shidah stay amal ALFALFA ni..Nak pulak shidah menyusu baby.. 
Shidah add on ESP memang meriahla susu.. 
Memang terbaikklah ALFALFA SHAKLEE.. 
TAK RUGI DAPAT KENAL DENGAN SHAKLEE😘😘

Sekian, terima kasih noo sudi baca.. 
Kalau ada salah silap dalam penulisan tu maafla yaa😊😊



No comments:

Post a Comment