Sunday, 10 June 2018

Milkbooster Shaklee... Alhamdulillah Berjaya!

Assalamualaikum dan salam ramadhan.

saye Sham dari Sarawak. tapi dok menetap di kl.

Hari ni sham nak share pasal Alfafa complex.
Sham amalkan alfafa ni dah nak masuk 2 tahun. sham ingat nak masuk 2 tahun sebab Naufal dah 2 tahun 4hari hari ni..

sampai hari ni naufal still breastfeeding lagi. rezeki naufal ibu die dipertemukan dengan alfafa ni.

kalau ikot kakak2 sham semua nye bf tak sampai setahun pun. pastu masa umur naufal belum 6 bulan lagi..time tu sham dah stress dah.. susu dah mule kering. sebab masa tu tak de ilmu lagi pasal breastfeeding ni..

Masa lepas melahirkan tu memang air susu meriah ya amat. sebab tu lah tak  kisah ape pun.

lepas naufal dah masuk 3 bulan di situ la bermula nye mimpi ngeri seorang ibu yang kekurangan air susu. kesian sangat ngan naufal time tu. rase nak give up dah nak bagi susu formula.. tapi suami cakap kalau boleh tak nak bagi naufal susu formula awal sangat.. so sham pun search la kat google cara2 nak meriah kan air susu..

Masa ni la kenal ngan Alfafa.. syukur sangat. doa nak susukan naufal sampai umur die 2 tahun Allah makbulkan..

selain tu..alfafa ni bagi kulit sham berseri taw..hihi..yang kawan cakap. kalau tak kite pun tak perasan.




Tuesday, 5 June 2018

Selamat Tinggal Masalah KeputihanKu

Assalamualaikum.. 
Selamat petang semua!! πŸ˜„πŸ˜„
Nama diberi Roshidah Bt Yusoff
Umuq 33 Thn
Dah berkahwin,, anak sorang.. 
Asal Baling, Dok Pdg Serai, Kerja Bandar Perda.. 
Kerja dalam bidang Bakery..Buat hiasan kek..
Hari ni turn shidah buat sharing.. 😊


Cerita ni berlaku 6 tahun yang lepas.. 
Masa tu shidah ada masalah keputihan yang sangatt teruk.. 
Sapa yang pernah rasa tau la cam na kan?? πŸ˜†πŸ˜†
Nak jalani kehidupan seharian ni mmg tak selesa..
Sat2 rasa gatal.. 
Dah gatal mestilah nak garu kan, haa pedih pulak.. 
Camni lah keadaannya.. 
Masa tu tak kawin lagi.. 
Shidah pernah pi ambik ubat kat klinik kesihatan depa bagi ubat untuk sumbat..Brpa kali dok ulang pi.. pastu kawan habaq ada ubat untuk bagi lega ada juai kat farmasi.. Shidah pi beli ubat kat farmasi...Yang ni ubat makan.. 
Harga dia sebiji pun mak aii mahai sungguhla.. 
Main ngan nak bagi lega ni shidah pi beli jugakla telan.. 
Pun tak lega jugak.. 😫😫
Memang buntu jugakla masa tu.. 
Masa raya thn bila tu tak igt dahπŸ˜†πŸ˜†jumpa sepupu,sembang2 ngan dia dia dok habaq bitamin shaklee..
Untuk masalah keputihan pun ada.. Nama dia ALFALFA.. πŸ˜†
Shidah dgaq2 camtu terus beli ALFALFA dengan dia.. Niat mmg nak bg lega.. 😊
Makan sampai habis sebotoi.. 
Pastu beli ngan kawan plak sebab sepupu tu dok jauh..πŸ˜†
Daripada tak jadi ahli shidah terus join ahli sbb nak beli dengan harga murah.. πŸ˜†
Lama2 shidah makan baru perasan xda gatal2 dah.. Keputihan yang kluaq pun tak teruk macam mula2 dulu.. 
Rasa bersyukur sangat pada masa tu.. 
Pastu baru sedaq.. Rupa2nya ALFALFA lah asbab keputihan ni lega.. 
Sejak hari tu shidah selalulah berkongsi tentang kebaikan ALFALFA ni kat adik beradik, kawan2& jiran.. 
Sehingga dah kawin,masa berpangtang shidah stay amal ALFALFA ni..Nak pulak shidah menyusu baby.. 
Shidah add on ESP memang meriahla susu.. 
Memang terbaikklah ALFALFA SHAKLEE.. 
TAK RUGI DAPAT KENAL DENGAN SHAKLEE😘😘

Sekian, terima kasih noo sudi baca.. 
Kalau ada salah silap dalam penulisan tu maafla yaa😊😊



KERANA SET HAMIL, TERUS JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum...

Jom ikuti kisah sideline saya yang dikongsikan di dalam group bisnes Whatsapp kami.

KERANA SET HAMIL, TERUS JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE
================================================

Assalammualaikum..dan selamat malam semua.. Mlm ini giliran sy pula share..

Sy faridah dr Oya,sarawak..(sma kpg dgn kak nap). Sy kenal shaklee dr ustazah ulfa jugak.. Umur 35thn..

Sy ambil set mengandung yg paling basic sekali utk anak pertama saya setelah 7 tahun menunggu zuriat sendiri.. 

Bila sy tahu sy mengandung, terus cari ustazah ulfa n beli terus suplimen dr dia.. Yg mana ESP+B-COM + VITA C+ OSTERMATRIX+ VITA-LEA.

Dh berjanji pd diri sendiri utk bagi yg terbaik utk baby ini.. Sepanjang mengandung, memang tk ambil sebiji pun pil yg klinik bagi..

Alhamdulillah..berkat ambil suplimen yg terbaik ini, alahan semasa mengandung memang tk ada langsung... Kebas2 kaki pun takda.. Badan sentiasa bertenaga semasa mengandung walaupun byk kerja yg dilakukan.. Kawan2 sekeliling pun rasa kagum sbb aktif sngt.. Siap boleh lari2 lagi..😬😬 wajah masa mengandung pun sentiasa berseri n ceria..kadang ada yg mgandung muka dia hilang serikan.. Kena tepek bedak segala.. Tp tidak dgn suplimen shaklee ni.. Tk payah bedak sngt pun ok.. 

Tk sangka, suplimen ni boleh buat sy rasa sngt selesa wpun tgh mengandung.. Boleh pergi pemeriksaan bulan sendiri2 ja sampai cukup bulan pun pergi sendiri..😊. Masih dapat bawa kreta sendiri sampai minggu yg ke 40..πŸ˜…  .

Sy  pun teruskan makan suplimen ini utk set berpantang pulak.. Semasa kt labour room, doktor ada cakap2 la.. Alhamdulillah...mudah nya bersalin..dgn sekali teran je..bby keluar.. Sihat,kuat n cukup sifat... Memang tk lama lh dlm bilik bersalin tu..

Masa berpantang, ambil ESP  untuk kenyangkan baby supaya tido lena..n tk cepat lapar.. Ambil B-com utk elak stress slps bersalin, ambil Vita-c utk cepatkan penyembuhan luka dalaman..  Tetap ambil ostematrix utk elak sembelit..

Sekarang baby sy yg bernama FAIZNUR FATHIA dh 10 bulan.. Dan masih menyusu badan.. Dialah baby shaklee sy.. sekian saja perkongsian dr sy.. Maaf andai ada yg terkurang..

Faridah - Shaklee Lover
---------- 
Alhamdulillah... Hebat kan?

Jika anda juga ingin mencuba produk ini, jom hubungi talian di bawah, InshaAllah kami akan membantu anda.
Talian Perhubungan
Salam kasih sayang dari saya untuk pembaca sekalian...

DTX COMPLEX - AGEN DETOKS YANG SUPERBBB

Assalamualaikum...

Jom ikuti kisah sideline saya yang dikongsikan di dalam group bisnes Whatsapp kami.
 
DTX COMPLEX - AGEN DETOKS YANG SUPERBBB
=========================================

Assalamu'alaikum semua~ 😊 Nama diberi Aina Fazlina Mistiran. Umur 36 tahun, berasal dari Kuala Lumpur. Sudah berkahwin & ada anak lelaki seorang.

Saya nak share shaklee effect dengan 1 produk yang jarang nampak di public, tapi power & best iaitu DTX Complex! 😊

Alkisahnya, mula makan dulu sebab rasa macam hati ni perlu di cuci @ detox sebab rasa macam suka makan makanan yang merepek-repek. So, amik sekati supplemen pun, kita kurang nampak hasil sebab body banyak toksin.

Fast food memang biasa dalam family, sayur kurang + memang tak pantang makan. Pantang jumpa je, terus tibai! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Saya jenis yang istiqamah telan suplement ni, tapi lepas habis 1 botol, hmm.. Macam tak nampak beza pun ni! Tapi takpe, terus sambung je botol ke dua macam biasa.

Habis je botol ke dua, tiba-tiba... Macam senang rasa sesuatu yang tak best setiap kali makan di kedai yang selalunya jadi feveret. Rasa macam nak minum air je setiap kali lepas makan.

Rupa-rupanya, masa ni la baru teringat pesan ofismate. Makanan yang banyak perasa ni @ ajinomoto, walaupun sedap, lepas makan kita akan rasa nak minum air. Tekak tu tak selesa.

Tu diaa.. Makin lama, makin mudah nak detect. Makin lama, body senang bagi signal. 

Minum kopi yang extra kow, lepas minum migrain. Suami nak makan maggi, sebagai tukang masak, kita pun teringin jugak. Lepas makan sepeket, migrain lagi! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ 

Makan masakan yang terlebih perasa seafood macam udang kering, budu, sambal belacan, hidung mula gatal. Lepas makan mesti resdung, selsema terover walaupun dah lama tak kena. Bahagian kulit yang pernah ada exzema dulu, tiba-tiba gatal.

Haduih... Macam kita yang menjemput sengsara kan? Daripada sihat jadi huru-hara pulak! 

Sejak dari tu, memang banyak dah pantang makan. πŸ˜… Sebab tak sanggup nak hadap body reaction bila body bagi signal macam tu. 

Kadang orang kata makanan viral @ makanan sedap sangat ni, saya selalu musykil. Betul-betul sedap ke atau 'terlajak perasa'? 😎 

So, pada yang belum pernah cuba DTX, walaupun tak sefemes ESP atau pun Vivix, meh la cuba try test! Best sangattt~~~ πŸ’“ Amik masa bulan puasa ni, lagi mudah nak detox body kita.

P/s: Body reaction ni bergantung pada individu. Selain DTX, saya memang konsisten Alfalfa bila dah tak amik DTX sebab DTX tak perlu amik selalu. Ambil bila perlu untuk detox hati. πŸ˜‰

-----------
Alhamdulillah...Hebat kan?

Jika anda juga ingin mencuba produk ini, jom hubungi talian di bawah, InshaAllah kami akan membantu anda.
Talian Perhubungan
http://www.wasap.my/+60136978184/

Salam kasih sayang dari saya untuk pembaca sekalian...

DERITA JERAWAT SELAMA 20 TAHUN AKHIRNYA SELESAI

Assalamualaikum...

Jom ikuti kisah sideline saya yang dikongsikan di dalam group bisnes Whatsapp kami.
 
DERITA JERAWAT SELAMA 20 TAHUN AKHIRNYA SELESAI
===============================================

Assalamualaikum semua
Salam perkenalan

Saya Rafizah, berumur 37 tahun. Saya berasal dari Changlun Kedah dan kini menetap di Shah Alam.

Hari ni saya nak berkongsi Shaklee effect pada diri saya.

Saya mula kenal Shaklee ni di penghujung tahun 2014 disebabkan oleh masalah jerawat yang saya alami.

Seingat saya jerawat mula tumbuh kat muka sejak umur saya 13 tahun. Boleh kata semua jenis jerawat la yang pernah tumbuh kat muka saya ni. Dari jerawat pasir sampai la yang jenis bernanah.

Sejak dari zaman remaja lagi saya cuba macam-macam produk untuk pulihkan masalah jerawat saya. 
Dari produk drug stor sampai la local produk aka produk timbang kiloπŸ˜‡. 
Semuanya hanya elok dua tiga bulan lepas tu   jerawat tumbuh balik. 

Masalah jerawat ni berlarutan sampai umur 30-an.
Orang kata jerawat ni akan hilang kalau dah kahwin. Tapi bagi saya sama jugak. 
Tambah parah masa mengandung. Mungkin disebabkan pengaruh perubahan hormon juga.

Sampai satu masa saya rasa malas dah nak pakai produk apa-apa pun kat muka. Tapiii masalah tak selesai jugak.

Sebenarnya bila jerawat penuh kat muka, tahap keyakinan diri saya sangat rendah. Malu nak berdepan dengan orang.

Saya fikir saya kena buat sesuatu. Masa saya google cara untuk selesaikan masalah jerawat, banyak sangat keluar testimoni set kulit Shaklee. 
Kali ni saya fikir why not saya cuba rawat dari dalam pula.

Saya teringat kawan sekolah saya Noorhafiza    Mohamad Akib yang selalu share di Fb tentang keberkesanan produk Shaklee.

Terus saya wasap dia untuk consult masalah jerawat saya. Saya mula ambil ALFALFA, SR VITA C dan ESP.
Mula-mula ambil suppliment tu banyak jerawat keluar. Dalam masa 2 bulan lebih kurang saya sedar jerawat saya semakin hilang. Jerawat baru dah susah nak muncul.

Dulu kalau makan seafood seperti udang atau sotong confirm naik jerawat dan gatal-gatal muka. Kadang-kadang tak berani nak makan walaupun ia feveret saya. Tapi selepas amal suppliment ni saya dah bebas makan seafood. 

Sebenarnya seronok amal suppliment ni berbanding kita hanya pakai skin care untuk jaga kulit.
Kalau pakai skin care, hanya kulit yang dapat manfaat. Tapi kalau makan suppliment, bukan saja kulit sihat tapi seluruh tubuh kita turut dapat manfaatnya.
Contohnya saya makan Vit C untuk masalah jerawat, tapi dalam masa yang sama badan saya sihat dan susah nak kena selsema.

Saya rasa bersyukur sangat Allah temukan saya dengan Shaklee. Derita jerawat saya selama 20 tahun akhirnya selesai.
Tahap keyakinan diri pun semakin bertambah.

Sekian sahaja sharing saya untuk hari ni. Semoga bermanfaat.

-----------
Alhamdulillah...Hebat kan?

Jika anda juga ingin mencuba produk ini, jom hubungi talian di bawah, InshaAllah kami akan membantu anda.
Talian Perhubungan
http://www.wasap.my/+60136978184/

Salam kasih sayang dari saya untuk pembaca sekalian...

CIKGU JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum...

Jom ikuti kisah sideline saya yang dikongsikan di dalam group bisnes Whatsapp kami.

CIKGU JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE
=================================

Assalamualaikum hai semua.... Selamat berpuasa... 

Salam perkenalan.. Nama saya Norayu Rosli,umur 36 tahun. Kerjaya Cikgu.😊

Ok,ini kisah Shaklee effect saya

Ayu mula berkenalan dengan produk Shaklee tahun 2012..tapi masa tu tak konsisten sangat. 

Tahun lepas, dalam bulan Jun... contact  #ulfa dan baru aktif semula amalkan produk Shaklee...konsisten dan memang fall in love sangat-sangat. 

Ayu ambil produk sendi dan kulit. Antara yang paling ketara sekali bila amalkan #Ostematrix.Tiada lagi dah masalah sakit kaki, kejang rasa kaki masa nak tidur.. Dulu sakit pinggang dan belakang pun ade. Suami la yang jadi mangsa untuk selalu urut kaki ni sebelum tidur.  

Selain tu, Ayu konsisten ambil Bcomplex untuk tenaga dan anti stress..kerjaya sebagai cikgu ni memang memeningkanπŸ˜…..macam-macam tugasan samaada hakiki ataupun lain-lain tugas sampingan.. Terpaksa menghadap letih dan stress hampir setiap hari.Sejak amalkan bcomplex, ayu rasa lebih bertenaga.. Lebih positif dan yang penting tak lemah longlai lagi. 

Haa VitaminC wajib ambil. Paling suka ambil tau!! Ketara sangat tahun ni...jarang mC keje sebab sakit.VitC ni dah bantu Ayu untuk kuatkan imun badan! 

Esp pun tak boleh tinggal.Fokus utama sebab untuk maintain tenaga, diet dan kulit cantik plus Alfalfa sebagai jamu moden untuk kesihatan dalaman wanita. 

Bila amalkan semua vitamin ni, tanpa sedar Bonus nya.. ada yang tegur cakap kulit muka nampak elok. Jeragat, jerawat tak singgah macam dulu. Sebelum ni kulit ok je..tak de masalah sangat..Tapi kulit muka agak pucat je macam orang sakit.

Itu antara perubahan yang Ayu rasa. Memang sejak amalkan shaklee, rasa badan lebih sihat dan cergas.😍😍

Norayu Rosli - Shaklee Lover
-----------
Alhamdulillah...Hebat kan?

Jika anda juga ingin mencuba produk ini, jom hubungi talian di bawah, InshaAllah kami akan membantu anda.
Talian Perhubungan
http://www.wasap.my/+60136978184/

Salam kasih sayang dari saya untuk pembaca sekalian...

DARI SAIZ 4XL KE SAIZ 2XL

Assalamualaikum...

Jom ikuti kisah sideline saya yang dikongsikan di dalam group bisnes Whatsapp kami.

DARI SAIZ 4XL KE SAIZ 2XL
======================

Assalamualaikum dan Ramadhan kareem semua 

Nama saya haniza boleh panggil niza.saya duduk di senawang 

Hari ini turn niza sharing tentang shaklee effect yang niza dapat

Salah satu shaklee effect niza ialah cinch,omega,gla,lecithin,alfafa dan heblax

Sebelum ni niza seorang yang suka makan.pantang jumpe lah orang kate.selepas niza berkahwin dpt pasangan pun suka makan🀣🀣🀣

Jadinya berat makin bertambah2 sampai 115kg..bayangkan saiz baju semua kena tukar

Badan dah semakin bambam dengan masalah period problem sebab niza nie pesakit PCOS.

Akhirnya niza di cadangkan oleh mak shaklee niza supaya turunkan berat badan dan detox

Niza ikut program detox dan membuahkan hasil

memang terbaik sebab nya berat niza dr 113kg sekarang berat niza 85kg..alhamdulillah dengan shaklee berat niza boleh maintan..

Doakan niza dikurniakan zuriat dan sentiasa istiqamah untuk detox lagi untuk dptkan berat badan sampai 60kg amin 😍😍😍


-----------
Alhamdulillah...Hebat kan?

Jika anda juga ingin mencuba produk ini, jom hubungi talian di bawah, InshaAllah kami akan membantu anda.
Talian Perhubungan
http://www.wasap.my/+60136978184/

Salam kasih sayang dari saya untuk pembaca sekalian...