Thursday, 14 January 2016

NutriFeron - Penggalak Immune Semulajadi Untuk MENCEGAH Penyakit

Penemuan Terhebat Dalam Bidang Immunologi

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr.Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi didunia ( Nutriferon). Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon     tubuh. Formulanya yang  digunakannya        adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan       dan    rekaannya    telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi. Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee. Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

 

 Siapa yang perlukan Nutriferon?

  • Individu yang ingin mengekalkan kesihatan ke tahap optimum
  •  Individu yang sangat mudah dijangkiti penyakit, demam, selsema dan sebagainya
  • Ibu menyusu yang bayinya mudah dan kerap sakit
  • Individu yang mempunyai kulit bermasalah, allergik
Nutriferon bukan seperti painkiller yang lain, ianya adalah berasaskan bahan semulajadi, ekstrak tumbuh-tumbuhan.

Ekstrak dari 4 jenis tumbuhan

Ambil 1, koyakkan dan tuang ke dalam mulut!

 

Bagaimana sistem imun melindungi diri kita?

Setiap saat dan ketika kita sebenarnya terdedah kepada ancaman luar, dari pathogen. Pathogen ialah apa-apa organisma yang boleh memudaratkan sama ada bakteria, virus, mikroorganisma dan lain-lain. Soalnya, bagaimana kita mempertahankan diri? Bagaimana Nutriferon sangat berguna untuk saya & keluarga serta ramai yang mengenalinya untuk menggalakkan sistem imun.

Sistem imun melindungi kita dari pelbagai ancaman


Yang sangat popular dalam mempertahankan tubuh kita, yang selalu kita dengar ialah sel darah putih kan? Sebenarnya, sebelum sel darah putih terpaksa bekerja, Allah yang Maha Hebat telah mencipta pertahanan luar untuk mencegah dan mempertahankan. Sistem ini kerapkali kita panggil Sistem Pertahanan Primer / First Line Defense System. Sebagai contoh adalah seperti berikut:
  • Lapisan kulit yang menghalang kemasukan bakteria
  • Membran / lapisan mukus yang meghalang kemasukan bakteria. Ni terdapat di sistem penghadaman, pernafasan atau pembiakan.
  • Lapisan berambut seperti di dalam hidung
  • Air mata yang mengandungi enzim
  • Air liur yang juga mengandungi enzim untuk memusnahkan bacteria

Sistem Pertahanan Primer ManusiaTetapi, jika pathogen masih mampu menembusi, maka di sinilah peranan sel darah putih untuk seterusnya memerangi musuh-musuh tubuh kita. Bagaimana sel darah putih memerangi musuh? Dengan cara "memakan" atau  "menembak" dengan antibodi.

Sel darah putih MEMAKAN bakteria

Oleh itu keupayaan kita menghasilkan antibodi amat penting untuk melindungi tubuh. Individu yang mempunyai sistem imuniti yang lemah tidak mempunyai keupayaan yang baik untuk melawan serangan musuh pathogen.

Selain engulf (menelan), sel darah putih juga menyerang bakteria dengan "menembak"!
Dalam situasi begini, kita kerapkali diberikan antibiotik oleh doktor untuk membantu tubuh melawan penyakit. Baguskah antibiotik? Pada dos yang rendah, antibiotik wajar diambil. Tapi jika boleh dielakkan, eloklah kita elakkan. Kenapa? Antibiotik sebenarnya agen luar yang membantu tubuh melawna penyakit. Pemberian dadah antibiotik yang kerap atau pada dos yang tinggi boleh menyebabkan sistem tubuh kita terbiasa dengan bahan luar (Antibiotik) seterusnya mengurangkan inisiatif dan keupayaan tubuh untuk menghasilkan antibodi sendiri. Terlalu bergantung kepada antibiotik!

 

Bagaimana Shaklee Nutriferon membantu sistem imun anda?

Berbeza dengan peranan antibiotik, Shaklee Nutriferon sebenarnya mengaktifkan interferon. Apa itu interferon? Haa.. tu polis besar tu! Interferon ni adalah sistem komunikasi yang menyebabkan sel darah putih diaktifkan untuk melawan serangan. kalau interferon lemah, maka, sel darah putih pun lambat menerima arahan untuk bertindak!


Jadi, kepentingan Interferon tidak boleh kita pandang remeh. Daripada berterusan melemahkan tubuh kita dengan suapan antibiotik, ianya jauh lebih baik jika mengaktifkan sel darah putih kita melalui interferon.

Ok setakat ni dulu, Jom sama-sama kita bertukar kepada cara yang lebih semuajadi, selamat & berkesan. Elakkan antibiotik, elakkan dadah juga paracetamol!

 

 Testimoni

Testimoni Pengguna, Puan Ainul Fadzilah Mustafa


**********************************************************************************
Mahukan harga lebih jimat ? Daftar  saja sebagai ahli, sekali untuk seumur hidup dan anda dapat jimat 15-20% untuk setiap vitamin. Juga berpeluang untuk jana pendapatan sampingan 4-6 angka sebulan! 

**Disclaimer : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  
Kredit: Surijunior

No comments:

Post a Comment