Tuesday, 20 October 2015

ESP Sangat Bagus Untuk Pesakit Diabetes

Diabetes berlaku apabila pankreas dalam badan tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulin sendiri dengan berkesan. Makanan yang kita makan akan bertukar kepada gula dalam badan kita. Insulin akan digunakan untuk membawa gula dalam saluran darah.

Jika berlaku masalah ini, gula yang terdapat dalam badan kita ini tidak dapat ditukar menjadi tenaga untuk kegunaan sel menyebabkan badan merasa lemah dan sel-sel dalaman ini akan rosak.

Pesakit diabetes ini biasanya disarankan untuk mengikuti diet yang mempunyai indeks glisemik yg rendahIndeks Glisemik ini bermaksud macam mana tahap pelepasan karbohidrat itu dalam darah dan ditukarkan menjadi glukosa.

Lagi rendah GI ini, lagi perlahan gula tu dilepaskan dan dicerna menjadi glukosa.Supplemen dalam Shaklee yang memenuhi kriteria ini adalah ESP.

ESP ini bukan ubat tetapi supplemen tambahan untuk mengawal kenaikan gula dalam darah.

Nilai GI untuk ESP ini adalah 39 menjadikannya ia sangat-sangat sesuai untuk pesakit diabetes dan juga yang hendak menguruskan badan dengan diet yang seimbang juga, bukan bila sudah minum ESP boleh bantai semua jenis makanan ye sebab ESP ini bukan ubat, cuma ianya adalah supplemen untuk memperbetulkan keadaan kimia dalam badan sahaja.

Kajian juga mendapati pesakit diabetes yang mengikut diet rendah GI selama 6 bulan dapat mengawal gula dalam darah dengan baik dan dapat mengurangkan penyakit lain seperti stroke dan jantung.

GI yang rendah juga membantu anda untuk kurus juga sebab bila GI rendah, kita boleh rasa kenyang lebih lama. Protein ini juga akan membentuk otot kita supaya lebih efisien dalam pembakaran lemak.

ESP juga sangat digalakkan untuk wanita yang mengalami Gestational Diabetes Mellitus (GDM) a.k.a Kencing Manis Semasa Mengandung.

Jika berminat untuk menCUBA ESP ini, hubungi saya di

PM di Facebook: Syikin Karim


InShaaAllah tawaran harga diberikan adalah yang terBAIK.
 
Terima kasih kerana sudi membaca.

Salam Kasih Sayang,
Syikin | 013 697 8184

No comments:

Post a Comment